Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Τα κουνούπια και εμείς...


Μία φορά στο τόσο θυμάμαι όπως θα έχετε παρατηρήσει και το επάγγελμά μου.Τώρα τελευταία πολλοί φίλοι και συγγενείς με παίρνουν τηλέφωνο αγχωμένοι  όσο δεν πάει γιατί τους τσίμπησε κουνούπι.Σκέφτηκα ,αν και από ότι παρατήρησα υπάρχουν αρκετά sites ,να σας γράψω και εγώ λίγα πραγματάκια και κυρίως να σας δώσω διευθύνσεις στον ιστό ώστε να ενημερωθείτε όσο μπορείτε περισσότερο για το θέμα κουνούπια.Δυστυχώς ο ιός του Δυτικού Νείλου βρίσκεται και στην χώρα μας αλλά επίσης βρίσκεται και η ελονοσία..νότια κυρίως ο πρώτος και βορειότερα η ελονοσία...Θα ήθελα να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ ,στο οποίο απευθυνόμαστε και εμείς οι ιατροί για ενημέρωση και οδηγίες ,όχι μόνο για αυτά τα θέματα όπως θα δείτε αλλά και για οδηγίες για εμβολιασμούς και για τα ταξίδια όλων μας.

1.Σε αυτή την διεύθυνση ΕΔΩ δίνονται όλες οι πληροφορίες και συχνές ερωτήσεις και απορίες.Στο τέλος της σελίδας υπάρχουν και οι διευθύνσεις για τις παγκόσμιες οδηγίες.

2.Για όποιον βαριέται να ψάξει εκεί κοιτάξτε ΕΔΩ, πάλι από το ΚΕΕΛΠΝΟ απλά σας το δίνω έτοιμο να μην ψάχνετε...(για τον ιό του Δυτικού Νείλου).

3.Σας δίνω επίσης και τις οδηγίες για εμάς τους ιατρούς να δείτε τι ψάχνουμε και κυρίως που μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε ..είμαι σίγουρη ότι δεν θα καταλάβετε τα περισσότερα αλλά να ξέρετε και την δική μας οπτική γωνία και επίσης πώς και τι ψάχνουμε ...ΕΔΩ.

4.Οδηγίες για την προφύλαξη από τα κουνουπάκια ΕΔΩ.

5.Τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία στην χώρα μας ΕΔΩ.(και πάλι για τον ιό WNV).

'Οσο αφορά την ελονοσία δυστυχώς λόγω του μεγάλου μεταναστευτικού κύματος που έχει πλήξει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια ,σιγά σιγά εμφανίζεται και εδώ..όχι πώς είχε εξαφανιστεί και ποτέ καθώς η γειτόνισσα μας Τουρκία πάντα είχε!!Αλλά και χωρίς την δική της συμμετοχή λόγω των ταξιδιών μας σε χώρες εξωτικές και χωρίς σχεδόν κανείς να ενδιαφερθεί "μα πού πάω??",δεν παίρνει τηλέφωνο στο ΚΕΕΛΠΝΟ για να ρωτήσει τι χρειάζεται να κάνει πριν πάει σε μια χώρα(ακόμη και στην Ευρώπη υπάρχουν  εμβόλια που πρέπει να κάνουμε σε κάποιες χώρες πριν πάμε και αφορούν αιμορραγικούς πυρετούς το ξέρατε????),η  ελονοσία έκανε ντου και στην Ελλάδα....

1.Πληροφορίες για την ασθένεια ΕΔΩ και επίσης ΕΔΩ.
2.Τα κουνούπια ΕΔΩ.
3.Οι μύθοι ΕΔΩ.
Δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα γιατί δεν υπάρχει εμβόλιο....Αυτό είναι κάτι το οποίο έχει πολλές παραμέτρους  και μερικές από αυτές δεν θέλω καν να τις διανοηθώ ούτε και να τις γράψω.....Εύχομαι να μην ξεφύγει το θέμα πάντως και να μην έχουμε επιδημίες...Διαβάστε και προστατευτείτε...Το αντικουνουπικό το βάζουμε κάτω από κρέμες ή αντηλιακό και το βάζουμε παντού ΚΑΙ στο πρόσωπο ΚΑΙ στα παιδιά(τα ειδικά για αυτά σκευάσματα).Χρησιμοποιήστε κάθε φυσική μέθοδο που ξέρετε επίσης ταυτόχρονα....Και μην τρελαίνεστε...όλα αυτά προυπήρχαν...απλά ΔΕΝ το ξέρατε...Γιατί εγώ όταν σπούδαζα(πριν 18 χρόνια...) πάλι υπήρχαν.Δεν υπήρχε η ενημέρωση τότε για αυτό δεν τα ξέρατε!Και υπομονή...Για όποια ερώτηση γράψτε μου στο email οκ???
Φιλιά πολλά και μην στεναχωριέστε...και αυτό θα περάσει ΑΡΚΕΙ να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης.

14 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμα και διαφωτιστικά!!
    Ευχαριστούμε πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστουμε πολυ πολυ για τις πληροφοριες.Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχρείαστα να ναι!!! Πάντως καλά κάνεις και μας ενημερώνεις, γιατρέ μου! Callie by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Πωπω τα μάζεψες όλα μαζί! Πολύ χρήσιμες ππληροφορίες! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα μπω να ρίξω μια ματιά...πάντως στα τρίκαλα υποφέρουμε- εγώ τουλάχιστον- από τα κουνούπια...γιατί δε φτάνει που σε τσιμπάνε σε 1000 διαφορετικά σημεία και πεθαίνεις στη φαγούρα πρέπει να είναι κ μολυσμένα γιατί πρήζομαι και πονάω για μέρες!!! πρωτή φορά τέτοιο κακό!!! αφού σε λίγο θα φοράω αμπούλα για σκύλους αν και ούτε αυτό θα με γλυτώσει φοβάμαι χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. poli wraio blog!!!!!simera se anakalipsa...kalws se vrika!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. thank you για τις οδηγίες!!! θα το μελετήσω! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλημέρα Φοφούλα-)))
    χρήσιμη ανάρτηση!!!Εγώ δεν βάζω κανένα αντικουνουπικό η φάρμακο!!!ότι γίνει!!-)))
    φιλούρεςςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσένα θα σε κάνω ντα!!!!!!!ΑΙΝΤΕ να πας να πάρεις αντικουνουπικό γιατί στα νοσοκομεία ούτε φάρμακα έχουμε!!!!!

      Διαγραφή
  10. Μπράβο που τα συγκέντρωσες. Πάω να ρίξω μια ματιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ενδιαφέρον το ποστ σου! Ο άντρας μου με φοβίζει τις τελευταίες μέρες με αυτό το θέμα! Ήρθε εξ ουρανού! Τα περισσότερα από αυτά τα κάνω είναι η αλήθεια! Αυτό που γράφεις με τα εμβόλια που πρέπει να κάνεις όταν επισκευτείς κάποιες χώρες που μπορώ να το βρω; Γράψε μου το link! Θα κοινοποιήσω το post!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. www.keelpno.gr λέει κάπου ταξιδιωτική ιατρική μόλις μπεις στην σελίδα.Εκεί λέει τα πάντα και δίνει και τηλέφωνα που μπορείς να πάρεις!φιλάκια

      Διαγραφή
  12. Πολύ χρησιμο το Post, ο ιος του Δυτικού Νείλου, έχει φτάσει και εδώ στον Καναδά κ μεταδίδεται απο τα κουνούπια..! Ελονοσία απο ότι ξέρω δεν έχουμε..
    φιλιά πολλά, καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

kiss kiss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...